Wasvoorschrift

Yes, FLXBL mag je in de wasmachine stoppen! Ook is de yoga mat heel makkelijk te reinigen met wat water en een doekje. Zo kun je in Childs Pose tenminste zorgeloos je voorhoofd op je eigen frisse mat leggen.

Het beste is om de FLXBL yoga mat op een wolwas- of handwasprogramma te wassen op lage temperaturen (max. 30 graden).

Voor extra duurzaamheid raden we aan om de FLXBL yoga mat voorzichtig (op handwas of koude temperatuur) te wassen.
Gebruik daarbij geen of slechts een minimum aan natuurlijke zeep. Hang de yogamat vervolgens op om aan de lucht te laten drogen.

De FLXBL yoga mat komt erg nat uit de wasmachine. Dit is geen ramp, want de microvezel droogt snel op. Leg er een handdoek onder zodat hij daar op kan uitlekken.

Afhankelijk van de intensiviteit van je workout en de mate waarin je transpireert, adviseren we je om de mat te wassen na 1-3 yogasessies.

LET OP! De mat is niet geschikt voor de centrifuge of wasdroger!
Als je FLXBL in de droger of centrifuge stopt, krijg je bobbels of rafels aan de rand van de yoga mat.

Ook als je de mat niet wilt wassen, houd je FLXBL fris door hem buiten te luchten. Stel de yoga mat niet bloot aan direct zonlicht en leg hem niet over de verwarming heen.

Handle with care ♥ Behandel je FLXBL yoga mat met zorg en aandacht, net zoals je een nieuw wollen truitje van €59,- zou wassen. Hierdoor blijft de kleur mooi en de kwaliteit van de microvezel optimaal.